We are all dreamers wanting to be completely out of touch with reality

B to the O to the R to the I to the N to the G !

Assalamualaikum dan hai :)


Terlebih dahulu , saya Nur Syaza Syazwina berbintikan apa dirahsiakan , gadis berumur 15 tahun , ya masih kebudak-budakan lagi , tapi dah matang okay . Disini saya berbesar hati mengucapkan ribuan terima kasih buat semua pembaca dan pengikut-pengikut setia atau tak setia blog Gadis Semasa ini kerana korang sudi lepak atau makna kata lain , sudi meminjamkan biji mata korang supaya baca apa yang aku tulis , ehh tak , taip sebagai entry walaupun kekadang aku tahu ada yang menyampah dan tetiba ja rasa nak muntah pelangi bagai . Kesah pulak aku . Dan saya juga berbangga kerana pembaca-pembaca dan pengikut-pengikut saya semakin lama semakin meningkat walaupun peningkatan tu boleh dikira menggunakan jari . Terima kasih sekali lagi , nanti kalau aku rajin , aku postkan daun keladi . Saya taip apa yang saya rasa dan fikir . Jika saya berfikir agak annoying , maka terhasillah sebuah entry yang agak annoying walaupun dah banyak kali ditapis oleh pihak atasan . See , diorang tak mampu . Tu laa , lain kali minum laa tongkat ali ke menda apa ahh . Entah , aku tak ambik tahu pun . Ohh yea , saya baru terperasankan sesuatu akan diri gaya penulisan entry saya sekarang dan dulu . Saya rasa , dulu entry-entry saya agak serius sedikit . Dan sekarang , saya dah pandai buat entry-entry annoying pulak . Semua manusia berubah woii . Akhir sekali , saya dah tak tahu nak ucap apa lagi sebab saya agak ada yang dah tertidur berlapikkan keyboard pc or laptop sebab bosan baca aku punya ucapan ni . Kfine =.=

Hi earthlings . Berapa banyak kali aku nak ‘hi’ orang ni ? Baru 2 kali . Woii , bangun bangun ! Aku dah habis bagi ucapan . Apa laa yang bosan sangat ucapan aku tu ? Okay what , takde laa membosankan sangat kalau nak dibandingkan ucapan pengetua sekolah kau . Agaknya boleh tertidur dalam keadaan berdiri , tupun kalau korang berdiri laa , kalau duduk hmm berterima kasih lah wahai pelajar-pelajar sekalian . Cewahh , haha k gelak sorang-sorang . Dah dah ! Bangun dan sila pergi basuh muka kau dan tolong lapkan sekali air liur basi kau tu . Yarrkk ! Haha , takda takda , aku gurau ja . Maafkan saya pakcik makcik sekalian . Hidup ni kena lah happy , jangan ahh moody moody . Kalau aku tengah moody , aku akan cuba sembunyikan moody aku daripada pengetahuan orang lain especially sahabat dunia akhirat . Taknak ahh bagi diorang risau . Penat je nak fikir pasal moody aku . Dah dah , diorang tak tahu pun takpa . Tapi kan , kalau dengan abang atau adik-adik aku atau lebih senang dikatakan family aku en , rasa macam senang sangat nak tunjuk moody aku ni haa . Ada rasa aku ni insan tak berguna tak ? Sila hadiahkan aku sebuah kaki untuk disepak macam bola oleh KFCM ! Bila dengan dia , sapa dia ? Dengan ppc laa , entah ahh , kekadang rasa nak tunjuk moody aku , kekadang taknak pulak . Well , aku ni kan selalu menyusahkan dia . Nak jugak dia yang ceriakan aku . Tapi tapi tapi , bukan selalu ya semua tu terjadi , hanya kadang-kadang dan tanpa dijangka . Depan dia , memang aku akan tunjuk betapa cerianya aku ni . Wahh , siap ada awan dengan pelangi lagi . Kau ada ? Takda . Nak ? Buat sendiri .

Dan sebenarnya , ehh tetiba ja aku teringat peminat susah mati Yuna . Hmm , sapa lagi kalau bukan abang Aizat Abd . Hai abang *lambai lambai tangan* , tak nampak ke ? Ehh sini laa , pandang sini . Hmm kfine , abang tak nampak . Sejak bila pulak dia jadi abang aku ? Okay , aku memang suka syok sendiri . Long time aku tak mention abang Aizat dekat twitter . Huuwwmmm , nak mention buat apa kalau dah tahu kebuntuan idea . Macam dah takda kerja sangat . Ehh , memang laa , aku belajar lagi k . Baru form 3 , budak PMR woii ! Ohh yea , hi for adik abang Aizat iaitu Shyrra . Hai ! Hegeh aku ni . Lulz , kesah pulak aku . Toink toink toink . Kejap kejap , kepala rasa pening ni . Ya Allah , dah kenapa dengan kepala aku ni haa ? Agaknya sebab pandang screen lappy terlalu dekat kot , takpun sebab cahaya screen terlalu terang berderang sangat . Help me please , tolong ketuk kepala aku sampai hilang pening aku . Dulu ada ppc , boleh jugak suruh dia buat . Sekarang ni , hmm entah aku pun taktau . Lalalala , see that , aku suka sungguh ‘lalala’ tu . Okay okay . Aku sebenarnya tak tahu nak buat entry apa . Korang pun perasan kan , dah 3 perenggan aku buat , sampai sekarang tak dapat-dapat lagi motif atau apa-apa je lah dari 3 perenggan tu termasuklah sekarang . Jyeahh , baby baby baby oii , besarkan biji mata anda , baca benda ini elok-elok k . Yang sebenarnya , AKU BOSAN . BOSAN . Kau tahu apa itu bosan ? Tak tahu ? Pernah makan penampar aku ? Tak pernah ? Bagus . Sebab tu laa , entry kali ni agak berleluasa sikit . Aku dah masuk simpang mana aku taktau , weyy carikan aku jalan yang betul , bukan jalan ada banyak lorong nihh . Aku pun tak tahu motif aku buat entry ni kalau dah tahu bosan . Youu , suka hati I lah nak update ke tak , macam kacau line internet rumah you pulak gayanya . Kan Didi kan ? Hai Didi ! Ehh , apesal tetiba nama Didi muncul kat situ pulak . Hee , I love his number 1234 <3 awesome gila Didi ! Alahai Didi , femesnyaa awak . Tv3 pun dah guna Banana tu . Didi , saya dah hai awak tu , alaa balas laa balik hai saya . Boleh kannnnnnn ? Auch , shooo gewdiksssss :P

Selalunya , ehh ehh korang ! Nak pergi mana tu ? Jangan lah scroll atas or bawah lagi . Baca perenggan ni bagi habis dulu baru korang scroll down . Kalau nak scroll up , korang kena habiskan pembacaan korang dekat entry ni . Kalau tak , nanti ada senapang gajah tetiba muncul depan screen kau . Haa haa , so beware with me . CCTV penuh dekat blog ni haa . Jangan galakkan mata anda untuk mencari dimana cctv itu kerana saya tak meletakkannya pun . Haha kena tipu ! Aaaaaaaaaa korangggggggggggggg ! Jangan woii . Lek ahh der , jangan click button (X) tu keyh . Tak habis lagi k . Masih banyak lagi perjalanan yang harus dilalui , dan perjalanan itu mestilah disertai dengan doa dan sabar . Hikhik , ayat tu memang takley blah . Yes , I know it . Okay okay . Selalunya kalau aku tengah bosan , kerja aku hanyalah mengedit gambar sampai jadi pelik , dengar lagu sambil melalak kuat kuat , tengok tv sampai kena bebel memanjang dengan ibu , conteng-conteng buku sampaikan aku tak tahu buku apa dan sapa yang aku conteng and .......... hmm takda dah kot . Gua budak PMR kan ? Jyeahh , memang aku tak reti nak hadap buku-buku pelajaran atau rujukan kalau aku bosan . Kang tertidur terus aku bila dah hadap buku-buku tu . Aku rasa laa kan , kalau aku buat camtu , and buku tu can speak or do anything , mesti dia terasa nak sepak aku laju-laju ja . Tak guna punya tuan , tak hargai dia langsung . Dia lak yang kena hadap muka sememeh aku yang sedang tidur kebosanan tu . Hahahahaha k puiiii tak lawak . One more thing , kalau masa aku bosan tu , masa tu lak aku tengah mesej dengan ppc or anyone , ohh yeahh memang aku taktau nak mesej apa dah . Sampaikan ppc ingat , aku dah boring mesej dengan dia . Haippp , sampai hati awak cakap saya macam tu . Saya bukan boring dengan awak , saya boring sebab tak tahu nak buat apa . Ada faham ??

Btw , to ppc atau nama panjangnya Pakcik Pendek Comel . Woii pendek , apa senyum-senyum ? Baca benda ni elok-elok . Saya memang kasar , tak reti ahh nak layan orang baik-baik . Bila hang out pergi mana-mana , kau tengoklah pakaian aku , seriuosly macam perempuan baik ja , perempuan yang ada lemah-lembutnya . Kiranya kalau korang tengok pun , korang pun takkan percaya . Biar betul minah ni ? Pakaian aku memang gadis-gadis , tapi perangai aku , sorry to say bro , kasar dan garang yang amat taw ! Dekat rumah , aku lah yang paling kuat menempik dekat semua orang . Tak kira ahh abang adik aku ka , sepupu sepapat aku ka , jiran aku ka , budak sekampung aku ka , semuanya aku tempik ! Wakwakwak :D teruk gila kan perangai aku ? Yes , I know it . Sampaikan orang cakap , nanti laki aku yang lembik sebab dapat bini kasar macam aku ni haa . Erk , kwaja betul . PPC , awak memang dah cukup kenal saya ke ? Hmm , saya rasa macam awak belum kenal saya sepenuhnya lagi . Jangan buat muka macam tu . Haa macam tu haa , macam tuuuuu . Kang tak comel pulak . Hikhikhik , okay aku gedik . Fineeeeeee . Dan ppc , saya belum kenal awak sepenuhnya lagi walaupun saya tahu pasal rutin harian awak , masalah awak , tentang awak dan banyak lagi ahh . Tu semua tak cukup lagi . Tamak gila kan aku ? Kalau rasa tamak , dah tak payah kawan dengan aku . Ehem ehem . Heyy ppc , you tahu tak sebenarnya I , hmmm I kan , I sebenarnya ........... Ish , segan ahh nak cakap . Ada sesiapa nak baling telur dekat aku ? Okay , dipersilakan ya . Nanti kirim salam dekat BTS awak , amboii BTS dia dekat sungguh tempat tinggal BTS dengan aku . Elok dah , BTS dia dok kat Abi , aku dok Padang Pauh . Bagi yang stay dekat Perlis ja tahu tempat tu . Btw , nak tahu jugak , BTS dan MGC tu apa ? Apa perbezaan antara MGC dengan BTS ? Ada bau bau cemburu tak ? Ehh nopp , bukan aku k . Errr

Kadang terfikir jugak , aku ni kalau dalam sehari , tak sebut atau cakap pasal dia tak boleh ka ? Serious you , setiap hari I cakap pasal dia . I selalu cakap dekat Alyn . Alyn tu adik I . Hoho , I rasakan mesti si Alyn rasa meluat semacam dekat aku sebab asyik cakap pasal dia ja . Macam dah takda orang lain lagi yang aku nak cakap . Dekat twitter pun , aku mesti tweet pasal dia . Macam benda tu dah jadi perkara wajib lak . Entah aku tak tahu , followers aku kat twitter tu , mesti dah rasa macam nak baling pisang sepuluh ikat dekat aku . Wahh pisang weyy . Berangan ja . Korang tak rasa meluat ke aku asyik cakap pasal dia ja ? Sapa dia tu ? Alaa , ppc tu lahh . Nak gtaw nama dia , kang ada baca ni nanti , kenal dia pulak . Taknak aku ! Kepada yang rasa meluat bila setiap kali aku story pasal ppc , sila rajinkan diri korang , inbox aku dekat fb rasmi aku Syaz Alam atau di fb page blog aku Belog Scha Zha , takpun DM aku dekat twitter aku @SyazaWyna . Dan yang paling mudah sekali , korang comment ja dekat mana-mana entry dalam blog ni or tinggalkan perasaan meluat korang dekat Cbox sana tuhh . Attention please ! Kalau aku tak dapat apa-apa feedback dari korang mengenai perasaan korang meluat ke tidak bila aku story pasal ppc , aku anggap korang suka laa setiap kali aku story pasal ppc . Thats mean , aku akan teruskan story aku :P so silalah cepat ya , sebelum ada yang terus menerus memuntahkan segala isi dalam perut . Aku ni bukanlah sekejam ibu tiri Cinderella , sejahat queen dalam Sleeping Beauty , seganas prince yang bila dia dah tukar jadi Beast tu , ehh dia ganas ea ? Itu membuktikan aku masih lagi terpengaruh dengan cerita budak-budak darjah 6 ke bawah . Tapi aku rasakan , budak-budak darjah 6 sekarang ni , mana pandang dah princess or barbie nihh . Haihh , memang takda life langsung ! Aku yang dah form 3 ni pun , still layan lagi benda-benda alah tu . Weyh budak , kau tahu cerita-cerita princess dengan barbie tu , best dan menarik tau ! Kau rugi k , RUGI . Huh .

See that , aku dah banyak merepek sana sini . Biasalah tu , ini membuktikan yang aku betul-betul bosan . Dan kepala hotak aku pun dah bengong . Kau tahu apa itu bengong ? Kau tahu ? Bagus lah kalau dah tahu . Dan yang tak tahu tu , hmm weyh kau bengong ! Erk , jangan buat muka macam tu . Nanti tak comel . Dan nanti bila dah comel , tolong bagitahu aku cepat-cepat ya . Bukan apa , aku ni suka lempang budak comel sebab aku geram . So , ada yang dah comel ? Tak ada . Lagi bagus . Sebenarnya , aku pun tak tahu laa si dia baca ke tak entry ni . Kalau dia baca pun , tu sebab aku yang suruh . Cuba kalau aku tak suruh , ingat dia ada masa nak baca entry aku yang panjang lebar ni macam entry ni penting sangat yang tulis panjang macam karangan dah . You know what , aku RINDU MANJA PLUS MENGADA DIA DAN JUGA DIRI DIA . Okay dah , jangan buat apa-apa dekat aku . Kali ni aku tak benarkan sebab badan aku dah cedera teruk ni weyy ! Tadi ada mental mana tahh yang ketuk kepala aku macam giant yang ketuk , sepak aku kuat gila macam bola , lempang aku sampai berdarah hidung , baling telur ayam yang bau busuk tu dekat muka aku sampai aku muntah teruk dan baling pisang sepuluh ikat dekat aku . Aku nak pergi wad kecemasan kejap , korang dan korang boleh blah , aku dah tak larat menaip lagi . Kbye sayang :)

Teringat bila orang tu pernah tanya aku , SimSimi kenal mana orang yang namanya Shafiqah . Ohh sekarang baru aku tahu . K takpa .

3 comments:

Rafflesia™ said...

panjang tajuk kamu dear :) hihihi

unsecretostory said...

scroll down terus komen , kejam rak ??
heww , panjangnya :D

Syaza Cik Nemo :) said...

Hehe , saya memang suka buat entry panjang-panjang . Mohon bersabar lah yer :)

Fully Designed By ME | Ask First If You Wanna COPY | Alright Deserved By SYAZA