We are all dreamers wanting to be completely out of touch with reality

Tips Kurus

Assalamualaikum and hi.

So guys I dah lama tak update blog ni rasa awkward tu ada kot because it has been a long time I did not do this. This is my first entry for 2015. Aku malas tau sebenarnya nak guna ayat ayat tahun lepas which is korang rindu aku tak? Hahahaha rasa nak lempang diri sendiri sebab gelabah sangat macam satu dunia kenal aku. Hiks. But however I am still to ask it. Hehe. I am missing this blog so badly la rindu zaman kat mana aku rajin edit blog sendiri blog kawan kawan lepas tu buat header sebab I always want my blog and their blog looks nicely and cute. Hahaha you can see how was I not matured at those times. Apa lagi tah em ha berblogwalking ni peh lama betul aku tinggal semua ni entah la tak ingat last aku berblogwalking ni bila. And what more suprisingly me this kind of activity still working until now. Hahaha rajin la budak budak ni and diorang ada masa banyak gila nak buat semua tu. Aku tengok dekat chatbox blog aku tu ramai yang tinggal jejak ahai rasa gembira plus terharu tau em korang ni hahahaha yela thank you so much. Well well well hahahaha as usual the first paragraph will never related to the title. Hiks okay jom la masuk tajuk.

"Syaza, hang ni kurus la. Makan banyak pun kurus. Pelik la hang ni ke hang diet?" hahahahahaha aku rasa lawak la bila orang cakap aku kurus sebab aku diet sebab jawapannya tak. Dulu ya memang aku ada try nak diet sebab terasa diri ni dah cukup gemuk and baju banyak tak muat (padahal baju tu memang kecik pun zaman jahiliah betul time tu haha) but I realized that I can't followed all the diet tips. It just I felt that the diet tips that were I tried, it is not suitable for me for myself for my body. Its amazing to see how many girls at out there successfully passed with their diet. Congratulations la. For me, perempuan yang betul betul ikut tips diet tu memang hati kental betul la memang semangat nak dapat badan ideal tu tinggi nak mampos! Saya salute kak~ hahahaha diorang ni memang jadi inspire la buat kakak kakak adik adik makcik makcik kat luar sana yang konon kononnya nak kurus tu tapi entahlah jawab sendiri. Okay, aku cakap aku pernah buat. Yes, it was because I saw my mom doing it so I get jealous and I tried. Haha tah pape nak jealous pulak but seriously rasa tercabar kot bila tengok ibu sendiri lebih kurus daripada kita. Hehe. As what we know, orang selalu cakap kalau nak kurus jangan makan nasi. Nah! Aku buat dulu and once bila hang dah start makan nasi setelah sekian lama hang tak sentuh nasi seriously I tell you, hang akan jadi gila. Hahaha bukan gila tahap mental breakdown ke apa ni dia jadi gila nak makan nasi. Rasa nak tambah tu membuak-buak. So korang rasa berbaloi ke korang tak makan nasi just for to get thin body? For me tak okay.

For your information, aku takda pun tips kurus la tips diet la apa la haha buang masa. Ini pun sesaja letak title tips kurus so that people ingat aku tawar tips kurus betul betul punya padahal takda la kot. Entah pepandai korang cari sendiri la. Pandai tak aku nak kaut viewers punya pasal? Kahkahkah, Maaf la. Okay back to our topic. Aku rasa aku kurus sebab my dad punya keturunan semua kurus and tinggi pulak tu so I was like there's nothing to curious la sangat. Sekurus kurus aku kurus lagi adik aku tau. She is just a seventeen years old but she looks matured than me! Hahahahahaha padan muka siapa suruh tinggi sangat. Aku ni kuat makan tau. I never said no to any kind of foods except MEE! I hate MEE for the rest of my life. Tapi maggi aku makan la hahaha orang kalau baru kenal aku mesti pelik kenapa aku tak boleh makan mee tapi maggi boleh pulak aku makan dengan bahagianya. Hiks~ biarlah rahsia. Okay, semua kawan kawan aku tahu aku kuat makan. No lies. 3 pinggan nasi goreng yang full dalam pinggan tu aku boleh habiskan tahu. Hahaha, dont get suprised. Aku dan makanan berpisah tiada eventho aku perempuan. To be honest la kan aku tak berapa suka sangat sesetengah perangai perempuan yang bila depan lelaki tak kira la boyfriend ke kawan lelaki ke strangers tu lelaki ke asal makan je nak kena cover lepas tu ayat dia bila orang tanya kenapa sikit sangat makan, "I dah kenyang sebenarnya lagipun makanan ni banyak sangat la you. Tak mampu la I nak habiskan." padahal dia makan western yang sikit gila dia punya bahan atas pinggan tu. Kalau aku la, ini bukan nak cakap besar tau ini sebab aku pencinta makanan haha so kalau aku la makanan depan mata takdanya aku nak tolak aku ngap terus nak nak lagi kalau orang belanja kan. Jadi kat sini aku nak cakap bila korang rasa nak makan korang makan jelah. Kenapa perlu seksa perut sendiri? Yela, dalam majalah dalam blog banyak yang cakap makan bila rasa lapar bukan rasa bosan atau sesaja pastu dalam kuantiti yang sikit pulak tu. Tips yang diorang bagi tu boleh korang ikut kalau korang memang gemuk la.






Tips kurus ni (yeke tips ni?) okay benda yang aku buat ni just sesuai untuk orang yang dah kurus tapi perasan gemuk. Ye, macam awak la. Takpe, kita rasa benda yang sama tapi aku tetap setia dengan dunia makanan aku. Tengok gambar atas tu. I'm pretty sure that girls are needed to have body just like that. Siap rasa insecure dalam diri bila stalk instagram gadis gadis yang lawa yang flawless yang style yang kurus yang entah la yang apa lagi tapi jenis perempuan ni memang buat perempuan yang rasa diri dia just like a potato tu insecure. Mostly perempuan nak kurus sebab nak nampak cantik. Kan? Lagi satu sebab sekarang banyak baju yang cantik and lawa but sayangnya suitable for thin people. Dunia memang kejam, kan? Listen here girls to look beautiful you don't have to be the slim one. No, being the thin or the slim are not showing that you are beautiful. I say this because you just have to look at me. Aku kurus tapi tapi tak cantik. Siapa cakap aku cantik tu terima kasih sebab aku memang tak rasa aku cantik. Kalau korang tak percaya korang pergi tanya mana mana lelaki bagi diorang perempuan yang kurus sampai isi pun takda ni cantik sangat ke? Maybe la rupa korang yang flawless tu buat lelaki tak kesah. But wait please I remind you girls jangan nak kurus semata mata nakkan perhatian daripada lelaki. Sememangnya salah! Nak kurus biar dengan niat nak gembirakan hati sendiri and kurus tu bebas daripada penyakit. Well sekarang ni kan produk kecantikan yang banyak tawar macam macam nak bagi korang kurus. So just go buy it and feel the different.

Aku rasa aku kurus pun sebab aku selalu buang balik sisa makanan tu. I mean, buang najis yang ada dalam badan. Hahaha tak payah rasa geli sebab semua orang selalu buat. Aku ingat lagi cikgu Biologi ada cakap, at least dalam seminggu tu korang kena 3 4 kali buang najis and lagi bagus kalau korang buang najis tu setiap hari sebab buang najis ni kan bersihkan semula bahagian dalaman tubuh kita. So thats it. Aku tak kesah aku makan banyak mana sekalipun sebab at the end aku nak buang semua tu jugak lepas tu aku rasa lapar balik pastu makan pulak pastu ulang benda yang sama. Hahahaha. Aku rasa sebab tu la kot. If korang rasa tak logik pun takpa aku tak kesah sebab aku sendiri tengah fikir logik ke tak aku cakap camni kat korang. Kang tak menjadi kat korang ada yang nak bash aku cakap aku tipu la benda tak logik la ahai I share what I know only. Lagi satu, jangan skip breakfast. Tapi aku tahu ada je orang tak makan breakfast sebab perut akan buat hal. Tapi okay what? Hahaha yes jangan skip breakfast. Sebab bila korang skip, lunch korang akan jadi breakfast korang then if korang jenis makan petang so makan petang tu jadi lunch korang and if takda makan petang that means dinner tu la lunch korang. Korang boleh imagine sendiri la cemana kuantiti makanan you all bila korang skip breakfast. Time breakfast and lunch aku memang akan makan and boleh jadi banyak. Dalam erti kata lain la time siang je aku makan banyak tak kira la time breakfast ke time lunch ke time bosan ke time saja taktau nak buat apa ke aku makan je. Bila malam pulak, sometimes aku makan sometimes aku tak makan. Depends on makanan yang ada.

Tak guna. Aku dah rasa lapar woi! Dah bau makanan ni. Hahaha. Okay ni last. Korang tengok sendiri la aku mana ada tips kurus banyak merepek ada la. Kesian korang kena baca panjang panjang. Oh ya btw aku tak exercise and aku tak suka exercise. Aku sangat malas nak exercise terutama joging. Memang gila la siapa yang ajak aku. Hahahaha. Aku dah tinggal la zaman zaman tu. Aku rasa cukup aku work out kat rumah dengan adik adik aku yang buas yang nakal tu. Penat pun dapat tau. Hiks. Korang jangan anggap kurus tu cantik and menarik perhatian. Ada je yang gemuk cantik and comel lagi dari yang kurus ni. And to the plus size girls out there, jangan give up nak kurus. If you have the diet tips then go on but remember jangan sampai menyeksa diri. Biar korang kurus tu korang sihat sekali. One more thing, okay jap ni last aku nak cerita, ada kawan aku ni lelaki la dia suruh aku pergi makan sebab kalau tak makan nanti tak chubby pastu tak cute and lelaki kurang minat. Lelaki suka perempuan chubby sebab cute. Betul ke? Hahahahahahaha menangis aku baca.






p/s: bagi aku lantak la lelaki nak minat ke tak but do on what you want to do and you happy with it without cares the judgers.



Fully Designed By ME | Ask First If You Wanna COPY | Alright Deserved By SYAZA