We are all dreamers wanting to be completely out of touch with reality

Respon 1Malaysia Terhadap #IjatSyafiq (BULI)

Assalamualaikum .

#IjatSyafiq ?

Kenal ke tidak ? Kalau korang tak kenal memang saja korang ni . Well , hashtag #IjatSyafiq ni dah jadi tempat ketiga trending dekat Twitter pada 9 April yang lepas . Wow , hebat betul kan #IjatSyafiq ni *mata dijuling ke atas* -.- haha k . Pasal #IjatSyafiq ni aku tahu daripada Meera . Meera beritahu pasal budak acah-acah gangster ni dekat sekolah . Bila balik sekolah , aku dah lupa sebenarnya pasal budak tu . Entah tetiba rasa nak on twitter . Padahal aku rancang nak siapkan edit blog si Aqilah . Tapi , bila terbaca satu tweet ni pasal #IjatSyafiq , terus teringat apa yang Meera cakap and terus tengok tempat trending . Pehh , tempat ketiga tuu . Bangga tak dik ? Cepat gilo kan hang pemes . Sebelum ni hot jeee , sekarang dah famous pulak . Kelas kau dikkkk~ Aku perli hang ni , bukan kutuk hang . Mohon pandai membezakan ya dik . Aku lupakan terus niat nak edit blog , lantas mengikuti perkembangan terbaru pasal #IjatSyafiq . Gila ramai yang tweet guna hashtag tu . Aku faham . Ramai yang bengang , tak puas hati , rasa annoying dekat budak tu . Maka disebabkan itu , tanpa sedar *mungkin* , ramai yang tweet berbaur kutukan , cacian dan makian .






Aku terus-terusan mengikuti semua tweet pasal #IjatSyafiq . Macam-macam ado . Ada yang serius , ada yang lawak , ada yang macam tak masuk akal . Paling banyak ialah tweet kelakar pasal #IjatSyafiq . Video pembulian tu baru je di upload , tapi sudah tersebar ke pengetahuan semua orang . Itulah dik , sebelum nak buli tu , fikir dahulu . Jangan diikutkan sangat ego hang tu . Semua orang ada ego . Yes , itu aku tahu . Ego kita dapat kita kawal kalau kita selalu bersabar dan beristighfar . Ada hang buat dik ? Jangan diikutkan sangat perasaan marah hang tu . Oh ya , nasib kawan si Ijat ni upload video buli kat twitter . Cuba bayangkan kalau kawan dia tak upload , mesti kes takkan diketahui semua orang . Dan mesti geng-geng bajet gengster ni terus-terusan menganggu atau mungkin mengugut ketua kelas tu . Kesian Adli . Hanya gara-gara dia report dekat cikgu pasal si #IjatSyafiq and the gang bawak handphone pergi sekolah , #IjatSyafiq and the gang terus membelasah si Adli tu . Lan Todak yer ? Kahkahkahkahkah -.- macam orang akan takut bila hang guna gelaran Lan Todak tu . Truthly , masa aku tengok video tu , aku tergelak . You know why ? Sebab ketua kelas tu langsung tak tumbuk even dibelasah banyak kali oleh budak acah gengster tu . Si gengster tu punyalah beria-ia sepak teranjang ketua kelas tu . Camtu ke kuat ? :p

Wahai #IjatSyafiq and the gang , sebelum akak ni nak teruskan lagi bebelan dia , mohon adik-adik tengok apa respon seluruh rakyat Malaysia terhadap perbuatan korang . Marilah wahai adik-adik . Bacalah apa yang diorang katakan kepada adik-adik . Terima saja apa yang dikatakan diorang buat adik-adik yer . Hashtag #IjatSyafiq memang da best guwa cakap sama lu . Semuanya aku ambil dekat twitter je . Malas aku nak pergi temu ramah sorang sorang pasal isu #IjatSyafiq tu . Bukan sedara aku phew~


#ijatsyafiq I hope the police will arrest him as soon as possible... he needs some lesson or even better, send him to Gurney.

#ijatsyafiq The most stupid kid I've ever seen ! I hope you'll end up in jail for sure. Gangsterism won't get you anywhere.

cilake ape #IjatSyafiq ni penuh dekat timeline . dah la nama dekat sama dengan nama gua

To #ijatsyafiq and his 'backstreetboys' gang. Welcome to the real world, Gudluck surviving kay. Cheers!

#ijatsyafiq yes he bullied someone, now look at yourself cyberbullying him how ironic

#ijatsyafiq budak sekolah bajet gangster trending satu malaysia sebab dia buli ketua tingkatan, baru budak sekolah nak tunjuk hero konon.

kelakar betul pembuli bernama #ijatsyafiq ni ada blog dengan kata-kata cinta dan dihiasi dengan lagu Britney Spears.

#ijatsyafiq . Salah seorang lagi pelapis ahli tinju negara yang dilahirkan menerusi laman web Youtube. Terima kasih Youtube.

whoever you are #ijatsyafiq i don't care. You should learn how to respect other people. what you give is what you get.

#ijatsyafiq ''Kami pukul bersebab la bangsat. Sebab dia lah hp kami kena rampas dengan cikgu'' sape suruh bawak gi sekolah. Ini semua poyo!!

#IjatSyafiq → Terpengaruh tengok Juvana 2013 → Konon nak jadi Lan todak → Acah acah gangster Buli ketua kelas → Nampak kebodohan dia?

3 orang pukul sorang. Yang kena pukul tuh badan kecik je tapi tak tumbang pun. Tak ada la kuat mana #Ijatsyafiq

YouTube sekarang boleh jadi tempat utk mencari pekerjaan. Dulu penyanyi, sekarang ahli gusti pon ada. #ijatsyafiq contohnya.

harini #IjatSyafiq kena bash teruk teruk gila babs. trending semua maki hamun perangai dia. nice one. good job bro, good luck ! haha.

#IjatSyafiq kalau ada dpn mata aku dah lama aku belasah dia pastu ikat kat pokok & geletek ramai2 pastu ambil hammer and paku kat telor dia.

Tahniah #ijatsyafiq kerana awak telah jadi trending di TL saya, kenapa awak tak tercalun sekali dalam ABPBH pelakon paling gangster? -

kesian ketua tingkatan tuh . kalau dia bt salah punt maafkan jealah . Allah pun maafkan umatnya #ijatsyafiq

#ijatsyafiq ? bajet nak jadi Lan Todak bagai .hang masuk Trolak ,hang jaga ! haha *poyo sekejap .

#IjatSyafiq , hg budak seberang en? Mai turun pulau mai. Aku lpaih adik aku ja tau ajaq . Pelaq!

I just read #ijatsyafiq blog...and it was like..WOW!!..SUPER DUPER GANGSTER GUY!!

kesian #IjatSyafiq . terok harini dia kena bash. trending semua start nak maki hamun dia je . padan muka . hahahaha lols ..

#ijatsyafiq Kalau Dah Kena Sula Dengan Real Lan Todak Henry Gurney, Confirm Baru Nak Ingat Tuhan.

TL dh cemar dgn nama #IjatSyafiq . *Simbah TL dgn air Zam-Zam* .
#IjatSyafiq kau pukul budak nerd cm tu boleh laa.. cuba kau pukul yg sama level dgn kau.. cermin muka dulu kalau nak gangster lancauu !

Dah jdi Pelatih Wira Bakti lah lepas ni #ijatsyafiq Allah selamatkan pelatih baru, Allah selamatkan kamu~

Tiba-tiba gelak berdekah bila search hashtag #ijatsyafiq hahahahah. Yang marah ke maki budak tu guna hashtag tu pun boleh tahan lawak gak.

#ijatsyafiq → Gangster sekolah→ Nak tunjuk gangster → Pukul ketua tingkata → Upload youtube → Polis tengok → WANTED → Gangster tp bodoh

#ijatsyafiq habih le hang, mesti tak senang duduk skrg wakaka beria je pukul2 bajet gangster bebeno

Saya mewakili Ketua ketua tingkatan akan menentang #ijatsyafiq habis habisan. Lol

#IjatSyafiq SMK Bandar Tun Hussein Onn? Sekolah korang baru je johan Lompat tinggi MSSDHL.Kau mencalarkan nama sekolah

#IjatSyafiq jadi trending di Twitter kerana keinginannya yg terlalu tinggi untuk menjadi pelakon aksi realiti di Youtube -.- Nauzubillah .

Putih-putih melati , merah-merah delima . Baik baik ke Henry , di toilet pasti terima . #Ijatsyafiq

Teenager/kids nowadays terlalu terpengaruh dengan cerita aksi yang ditayangkan . Salah satunya #ijatsyafiq .

Saya tahu saya gangster malas la nak blagak macam #ijatsyafiq keh keh keh

Ni akak nak cakap. Akak ni dah habis sekolah dah. Nak jadi mak orang dah. Kau belajar tak habis jangan tunjuk taiko. #ijatsyafiq

Tadi bace blog #ijatsyafiq tu . Apak lah cewit gituww . hahaahhaahhahahaha .

Persatuan Bekas-bekas Ketua Darjah akan berhimpun di PWTC bg mendesak kerajaan menghukum #ijatsyafiq dgn sewajarnya

Salah satu punca #ijatsyafiq bertukar menjadi Lan Todak apabila phone dia kena rampas . Hahaha so stupid lah -.-'

#ijatsyafiq : bantai budak nerd boleh la cerita . sini mara menghadap tengok

I'm pity u bodoh #ijatsyafiq :) serious lelaki mcm u tak layak untuk bergelar suami and sangat2 memalukan kaum Melayu dgn sikap bodoh kau!

Muka gangster habis doe, last last dalam hati ada taman rama rama rupanya #ijatsyafiq ni.

#IjatSyafiq Tahniah ! Anda berjaya harumkan nama sekolah anda. Pengetua pasti berbangga dgn apa yg anda lakukan. Henry Gurney menanti mu ~

Tadi dekat sekolah. Tengok video yang ketua kelas kena pukul tu. Ya Allah kesiannya. Takdak hati perut betul! #IjatSyafiq

#Ijatsyafiq cruel much.

Why he should felt proud when bullying people? I don't like gangster, rude students seriously i hate the type of boys. #ijatsyafiq

#ijatsyafiq. He should be blamed, but not being insult. Stop lah hina dia.

Kenapa Awak Nak Jadi Gengster #ijatsyafiq ? Ingat ni dik , sekuat mana pun kita . pasti ada yang lagi kuat dari kita .

#ijatsyafiq naik trending ? Dahh lamaa Twitter takk menerimaa kedatangan namaa namaa budakk cari publisiti murahan cenggini kat trending (Y)

Kita benci perbuatan si #ijatsyafiq. Tapi, tolong jangan ejek rupa si dia or gf dia. Tu kurniaan Allah. Benci tu benci juga. Jangan melebih

Tidak Rimas ke dengan TL penuh nama #IjatSyafiq Acah acah Taiko ni? Cuba Penuhkan TL dengan nama Kak Ton, Kak Ton Comel tak? Comel!!! :D

Okay, dh thu psl #ijatsyafiq. BHAHAHAHAHAHAHAHAHA! First time 'gangster' ada blog wrna-wni. Wuuuu~

Acah-|| Lan Todak tapi blog warna warni. #ijatsyafiq lakalaka lahh mu nihh.

Daripada aku layan #ijatsyafiq tuh , baik aku usha pic Kak Ton , eh !


Kemungkinan besar #ijatsyafiq ni taksub sangat dengan cerita juvana. Dia nak rakyat malaysia menonton aksi sampah dia tu. #SampahMasyarakat

Aku harap #ijatsyafiq cepat keluar dari lokap, nanti boleh laa dia update blog dia yg jiwang hbs tuu.

Welcome to Wira Bakti #ijatsyafiq. Disana anda pasti berjumpa lawan anda yang sebenar. Siang malam kau boleh bertomoi. WADAPAK to you !

#ijatsyafiq look! Everybody is mentioning ur name! Kau kini gangster besar mesia! Kau da msk penjara blom wei? Wei?

#ijatsyafiq No one deserves to be bullied. You have no idea what goes on in that person’s life. To people that get bullied, stay strong.

Aku kecewa betul dengan #ijatsyafiq ni, ingatkan dah 2013 ada video HD. Tapi masih lagi kualiti 3gp.

Aku respect dekat Ketua kelas yang kene pukul dengan #ijatsyafiq nie, Walaupun kene pukul bertubi-tubi tapi masih tegak berdiri. Moga kau ok

Upload video pukul ketua kelas, konon dah gangster lah tu ? Jangan bajet gangster lah weh #IjatSyafiq, Saya tahu awak still pakai DRYPERS :3

Tak perlu kot nak kutuk #ijatsyafiq tu. Biarlah dia dengan cara dia. Nabi tak ajar bash bash orang. BASH ORANG BUKAN CARA ISLAM. Tegur dia.

Disebabkan #ijatsyafiq tu habis makwe dia sekali kene bahan. Apalah nasib kau dik dapat balak prasekolah. Lol

Doa untuk #ijatsyafiq, "moga hang jadi lelaki yg soleh nanti dgn mengambil iktibar peristiwa ni. Amin."

Ijat deactivate account fb dgn twitter. Polis tak cari kat sini woi . Dia direct pi rumah hang, baik hang deactivate rumah hang. #ijatsyafiq

Pity #ijatsyafiq 's mother . all the hardship for nine month seem have been wasted easily . i feel wanna hug his mother , poor her :'(

Done watching video's #ijatsyafiq. Acah acah gangster. Ingat gangster lah sangat. Dasar budak sekolah. Henrey Gurney menanti awak budak.

sebab #IjatSyafiq pukul ketua kelasnya adalah berkaitan handphone? salah siapa ye yang membenarkan handphone dibawa ke sekolah?

3 Perkara Yang Boleh Menghancurkan negara 1) rasuah 2) tidak menepati masa 3) #ijatsyafiq

"saya akan hormat orang yang pandai hormat saya balik" daripada abg gangster hot #ijatsyafiq 


Just sebab ketua kelas kau report pasal kau bawa hp, then kau perlu tumbuk buli dia bagai? Mohon baca peraturan sekolah balik #ijatsyafiq :)

SMK THO tak salah pun. Yg perlu dipersalahkan adalah #ijatsyafiq, Dah berambus pun menyusahkan orang. Tak pasal pasal nma sekolah tercemar.

Dear Muslim Stop bashing #IjatShafiq .Islam takda ajar awk hina org lain . Muka awek dia mcm lelaki ? Awk hina dia or Hina ciptaan Tuhan?

Kecik2 dah jadi gangster.. Ayyok, mohon hantar adik #IjatShafiq masuk sekolah tahfiz. Boleh juga hafal 30 juzuk Al Quran. InsyaAllah.

Just stop tweeting about #ijatsyafiq #akimkeding . Berapa banyak pahala free yg dia dpt drpd hasil kutukan kita semua . Masya Allah .



See ? See ? Aku rasa tu baru sikit ja aku copy apa pandangan orang lain terhadap #IjatSyafiq . Masih ada banyak lagi sebenarnya . Takkan la aku nak copy kesemuanya kot . Agak-agak la . Mana-mana yang aku rasa berkenan , tweet yang tu jelah aku copy and paste kat sini . Aku tahu pasti ramai kat luar dah baca tweet tweet hashtag mengenai #IjatSyafiq ni . Kalau tak puas baca kat sini , pergilah on twitter dan search #IjatSyafiq . Pasti akan muncul segala isi kandungannya . Bacalah sampai nak termuntah sekalipun . Dah korang baca tadi , korang perasankan ada macam-macam perasaan kat situ . Geram , marah , kutuk , perli , kesian , simpati , lawak dan ada yang bagi nasihat . Well , aku lebih suka yang bagi nasihat ni sebab tweet ni positif . Takda unsur negatif langsung ! Mana-mana ayat yang aku warnakan purple , itu bermakna tweet tu lawak bagi aku . Kalau yang warna merah pulak , tweet tu berunsur nasihat . Perasan kan ? Haa bagus you all~

To #IjatSyafiq and the gang . Mari sini dengar bebelan dari akak yang comel lagi budi pekerti ni . Lewls~ hahaha k tak lawak Syaza -.- okay okay . Adik-adik oii , ada terfikir tak walaupun sedikit apa kesan bila hang buat perangai macam tu ? Ada tak ??? Ni mesti tak kan ? Sebab tu la hang dan hang dan hang dalam geng tu berani buat . Eleh , ada kengkawan boleh la tunjuk gengster . Konon hebat sangat pukul pukul orang . Semua orang macam tu . Bila dengan geng je , berani buat macam-macam . Cuba bila bersendirian , haa takkan berani punyaa . Manusia manusia . Tapi kan , aku tertanya-tanya siapa budak yang pakai baju kelabu dalam video tu ? Budak baju kelabu tu kan yang pukul ketua kelas tu . Tapi kenapa nama #IjatSyafiq juga yang naik dulu ? Oh maybe sebab dia tunjuk muka dia betul betul dekat camera . Haihh --' terserlah kebodohan hang . Aku bukan nak mengata diorang , tapi ini kenyataan . Kadang-kadang manusia ni kena diperli baru dia akan terasa sampai ke lubuk hati dia . Aku selalu buat kat orang macam tu . Padanlah muka . Dah cakap elok-elok taknak dengar , haa sekarang biar terasa pulak bila diperli camtu . Kita kena faham diorang ni baru form 3 , fikiran tak matang lagi sebenarnya even dari luaran nampak matang . Ahaks puii . Geli aku :3 ini bukan kira kematangan , tapi dari segi emosi yang tak pandai nak kawal . Salah sikit , nak angkat tangan kaki bagai . Lelaki .

Adik-adik , fikirlah perasaan ibu bapa korang yang mungkin sekarang ni masih terkilan dan sedih terhadap perbuatan korang . Fikirlah adik-adik . Tak kesian ke ? Tak rasa bersalah ke ? Hampa tu sekarang ni form 3 . Bakal ambil PMR . Pastu dok buat perangai camni pulak . Tu belum kira lagi result korang sepanjang 3 tahun korang belajar . Lagi membuatkan ibu bapa korang rasa kecewa dekat korang . Korang hancurkan harapan diorang . Elok-elok belajar dekat SMKTHO , alih alih sekarang ni dah kena pindah pergi Juvana . Best tak ? Kenalah rasa best sebab tu memang tempat untuk orang yang suka membelasah orang lain . Sebelum melangkah masuk ke sekolah tu , bacalah doa apa-apa ja nak jadi pelindung hang dan hang dan hang kat sana nanti . Takda orang boleh tolong hampa dah . Fikir pulak masa depan korang tu . Mana korang pilih antara cerah atau gelap ? Mestilah cerah kan ? Takda orang yang nak masa depan dia gelap tanpa ada cahaya . Haa tudia , keluar dah bahasa kesusasteraan dia . Haha k . Well , aku ni bukan sesiapa yang layak nak cakap pasal masa depan korang , sebab apa yang berlaku kat dunia ni semuanya atas kehendak Allah . Manalah tahu kan , bila geng #IjatSyafiq dah keluar dari Juvana tu , mungkin diorang lagi better daripada kita . Padahal kita yang dulu asyik maki maki dia masih sama seperti dulu . 

Aku dah malas nak membebel panjang-panjang . Mohon sangat #IjatSyafiq and the gang insaf la atas perbuatan korang tu . Please jangan rasa bangga dengan apa yang korang dah buat . Aku tahu disebabkan video tu , nama korang dah up , ramai yang dah tahu . Tapi semua tu tak bermakna la . Masa korang masih panjang lagi , umur korang pun insya-Allah masih panjang , so fikirkanlah apa yang terbaik untuk hidup korang . Pilih jalan yang baik , bukan jalan yang buruk macam sekarang ni . Allah sentiasa ada untuk umatNya . Dia tak pernah lupa kita , sebaliknya kita yang selalu lupa dia . Anyway , rasanya korang dah boleh stop babitkan Akim Keding sebab Akim tak bersalah dan dia takda kena mengena dengan kes buli tu . Memang la ada gambar dia , dia pegang gelas yang berisi arak mungkin , tapi stop blame him . Jangan terus-terusan babitkan Akim takut nanti akan jadi fitnah . Nauzubillah . Apa-apapun , kepada budak-budak sekolah di luar sana , fikir dahulu sebelum nak buat apa-apa tindakan . Fikirkan baik dan buruknya kelak . Ayuh semua , mari kita membanteras gejala pembulian ! Semangat akuuu :3 haha kbye semua ada lawan forum .



No comments:

Fully Designed By ME | Ask First If You Wanna COPY | Alright Deserved By SYAZA