We are all dreamers wanting to be completely out of touch with reality

Happy Birthday Oppa Taecyeon ♥ !

Olla my lovely chingu(s) :) annyeonghaseyo . Bajet speaking Korea jap . Hewhew , haii :) belum terlupa lagi . As usual , assalamualaikum .
Hehe , hari nie aku ada kerajinan sikit na update meng-update . Bukan senang taw aku na ada kerajinan2 nyhh . Sebelum tu aku na gtaw , aku baru ja lepas mandi . *Hok aloh , tu punn na gtaw* . Suka hati lol :P 
Okay2 . Back to the title . Entry kali nie agak shorty morty simple mimple laa . Tak macam selalu . Tak faham jangan faham kay ? Jyeahh ! Hari nie birthday my lovely oppa :) ! 27 Disember . Akan ku ingat tarikh nie sampai bila2 :D abang aku yg sorang tu punn boleh jealous taw . Haha , saranghae oppa Taecyeon 
Ohh haa ! Aku maw sing a song for Taecyeon . Hewhew , korunk bagi tak ? Tak bagi ? AAK ? Aku tak kira , aku na nyanyi gak . Weiikk :P
Happy birthday to you ,

Happy birthday to you ,
Happ birthday to oppa Taecyeon
Happy birthday to youu :)



8 Helah Tackle Orang Pendiam

Assalamualaikum semua sayang . Selamat petang yea :D #pukul 5:50#


Sape at sini dia pendiam ? Angkat kening sikit ! Aku pun angkat sama :) napa ? Aku pun boleh dikatakan pendiam gak arr , tapi diam aku bertempat . Aku diam bila ada at tempat baru . Okay . Wahh , aku tak nampak . Lol :P Haha :D dah memang aku tak nampak . Werr :P kidding . Kalau yg baca nie jenis pendiam , better jangan baca entry nie . Yela kan , kalau korunk baca nanti pecah rahsia na tackle nihh .
Okay . Sape at sini dia jenis potpet macam aku ? Huhu , aku takde la potpet sangad . Yg nie punn , aku buad sama , hoho . Whatever , sape dia tu hah ? Sila muncungkan bibir kejap :D pandaiii . Perggh , yg nampak saja laa ! Wak3 , peace okay . korunk yg potpet nyh na ark tackle yg pendiam nie ? Mana la taw kann , kod2 korunk ada terpikat ngan boy/girl yg pendiam . Jum baca entry nie sampai habis !




1- Permulaanya jangan lew terlalu obsesi sangad . Kunk budak tu lari dari korunk . Mulakan dengan memberi salam dan hadiahkan senyuman yg cukup ikhlas buat si dia . Jangan la nampak cam korunk na goda dia lak .
2- Tanya latar belakang dia pada kengkawan yg rapat ngan dia . Tapi , jangan pulak korunk terlalu tunjuk keminatan korunk at dia . Sambil sembang kosong , korunk selitlah sikit2 soalan yg berkaitan dengan dia .
3- Bila dah tahu serba sedikit tentang dirinya , senang la untuk korunk mendekatinya . Caranya , korunk pura2 lahh mintak pertolongan daripada dia . Contohnya , korunk tahu dia pakar berkaitan dengan komputer , korunk mintaklah dia selesaikan masalah tuu .
4- Esoknya pula , korunk berlagak cam biasa dan jangan tegur dia . Kalau terserempak , cukuplah hanya dengan melemparkan senyuman . Buat selama seminggu .
5- Pada hari kelapan , barulah korunk pergi semula kepada dia , then sekali lagi korunk mintak dia tolong korunk . Kali nie , korunk try lahh borak2 panjang dengan dia . Contohnya , tanya tentang keluarga dan latar belakangnya walaupun korunk dah tahu !
6- Ajak dia sekali lagi keluar jejalan dengan korunk . Bezanya , kali nie hanya korunk dengan dia . Tapi ingat , haruslah di tempat yg terbuka . Okay ?!
7- Bila dah keluar , hubungan korunk ngan dia makin rapat kann ? Tapi , tunggu duluu . Jangan terlalu cepat korunk luahkan perasaan korunk . Kawan lahh dulu ngan dia . Kenal hati budi dia dan cuba sesuaikan diri dengan dia .
8- Sekiranya dia masih menolak pelawaan korunk untuk kali kedua , sebaik-baiknya korunk lupakan ja hasrat korunk tu . Tapi kalau korunk nie jenis yg tak mengalah , suka hati korunk laa . Mana la tahu kann , dia ada sebab tersendiri kenapa dia tolak kan ? Kalau dia terima , itu bererti peluang korunk cerah :)


Orang pendiam sememangnya sukar na didekati . Lebih2 lagi jika dia tahu korunk menyukainya . Diorang gak sukar na mulakan sesuatu perhubungan . Korunk lahh yg perlu memulakan langkah perkenalan . Jadi , korunk kena bijak main peranan . Ikhlas kann hati korunk untuk mendekatinya .


Sumber : Majalah Dara.Com 

Intro Please By GENG fiQ'Ra !

Assalamualaikum semua . Hello :)
Nampak kan title at atas tu ? Kalau nampak bagus :)





- bagi number blogger card kamu ( ada di album blogger card )
A07fiQ'Ra28

- bagitahu nama penuh dan nama samaran
Nama penuh Nur Syaza Syazwina . Na manja sikit panggil Syaza :)

- umur kamu
14 tahun 

- tarikh lahir kamu ( nak tau jugak ! ) hehe
29 September 1997 . Kalau sudi bagi la present ek ? Hikhok :D

- kamu orang negeri mana?
Lahir at KL tapi stay at Perlis :)

- asal kamu dari keturunan ape?
Ofcourse Melayu 

- masih belajar? dimana? course?
Yup . KIGS aka SMK Agama (P) 

- sudah bekerja? dimana?
Belajar lagi lew . Na kerja tunggu 10 tahun lagi :D

- impian kamu yang belum tercapai?
Nak fixie kaler pink+biru , nikon dslr and target 7A's in PMR 

- harapan kamu dalam GENG fiQ'Ra ?
Hmm . Syaza harap bila Syaza masuk geng ny , Syaza akan dapat ramai kawan lagi :) takde la bosan sangad kan ? Hopefully , kawan2 dalam geng ny tak sombong . Peace yaww ^_^v

Lagi satuu , Syaza ny seorang yg suka plus selalu busy and yg agak malas gak . So , Syaza takkan post apa2 at dalam group GENG fiQ'Ra :) harap tak kesah yer . 

Fully Designed By ME | Ask First If You Wanna COPY | Alright Deserved By SYAZA