We are all dreamers wanting to be completely out of touch with reality

Happy Birthday Oppa Taecyeon ♥ !

Olla my lovely chingu(s) :) annyeonghaseyo . Bajet speaking Korea jap . Hewhew , haii :) belum terlupa lagi . As usual , assalamualaikum .
Hehe , hari nie aku ada kerajinan sikit na update meng-update . Bukan senang taw aku na ada kerajinan2 nyhh . Sebelum tu aku na gtaw , aku baru ja lepas mandi . *Hok aloh , tu punn na gtaw* . Suka hati lol :P 
Okay2 . Back to the title . Entry kali nie agak shorty morty simple mimple laa . Tak macam selalu . Tak faham jangan faham kay ? Jyeahh ! Hari nie birthday my lovely oppa :) ! 27 Disember . Akan ku ingat tarikh nie sampai bila2 :D abang aku yg sorang tu punn boleh jealous taw . Haha , saranghae oppa Taecyeon 
Ohh haa ! Aku maw sing a song for Taecyeon . Hewhew , korunk bagi tak ? Tak bagi ? AAK ? Aku tak kira , aku na nyanyi gak . Weiikk :P
Happy birthday to you ,

Happy birthday to you ,
Happ birthday to oppa Taecyeon
Happy birthday to youu :)



8 Helah Tackle Orang Pendiam

Assalamualaikum semua sayang . Selamat petang yea :D #pukul 5:50#


Sape at sini dia pendiam ? Angkat kening sikit ! Aku pun angkat sama :) napa ? Aku pun boleh dikatakan pendiam gak arr , tapi diam aku bertempat . Aku diam bila ada at tempat baru . Okay . Wahh , aku tak nampak . Lol :P Haha :D dah memang aku tak nampak . Werr :P kidding . Kalau yg baca nie jenis pendiam , better jangan baca entry nie . Yela kan , kalau korunk baca nanti pecah rahsia na tackle nihh .
Okay . Sape at sini dia jenis potpet macam aku ? Huhu , aku takde la potpet sangad . Yg nie punn , aku buad sama , hoho . Whatever , sape dia tu hah ? Sila muncungkan bibir kejap :D pandaiii . Perggh , yg nampak saja laa ! Wak3 , peace okay . korunk yg potpet nyh na ark tackle yg pendiam nie ? Mana la taw kann , kod2 korunk ada terpikat ngan boy/girl yg pendiam . Jum baca entry nie sampai habis !




1- Permulaanya jangan lew terlalu obsesi sangad . Kunk budak tu lari dari korunk . Mulakan dengan memberi salam dan hadiahkan senyuman yg cukup ikhlas buat si dia . Jangan la nampak cam korunk na goda dia lak .
2- Tanya latar belakang dia pada kengkawan yg rapat ngan dia . Tapi , jangan pulak korunk terlalu tunjuk keminatan korunk at dia . Sambil sembang kosong , korunk selitlah sikit2 soalan yg berkaitan dengan dia .
3- Bila dah tahu serba sedikit tentang dirinya , senang la untuk korunk mendekatinya . Caranya , korunk pura2 lahh mintak pertolongan daripada dia . Contohnya , korunk tahu dia pakar berkaitan dengan komputer , korunk mintaklah dia selesaikan masalah tuu .
4- Esoknya pula , korunk berlagak cam biasa dan jangan tegur dia . Kalau terserempak , cukuplah hanya dengan melemparkan senyuman . Buat selama seminggu .
5- Pada hari kelapan , barulah korunk pergi semula kepada dia , then sekali lagi korunk mintak dia tolong korunk . Kali nie , korunk try lahh borak2 panjang dengan dia . Contohnya , tanya tentang keluarga dan latar belakangnya walaupun korunk dah tahu !
6- Ajak dia sekali lagi keluar jejalan dengan korunk . Bezanya , kali nie hanya korunk dengan dia . Tapi ingat , haruslah di tempat yg terbuka . Okay ?!
7- Bila dah keluar , hubungan korunk ngan dia makin rapat kann ? Tapi , tunggu duluu . Jangan terlalu cepat korunk luahkan perasaan korunk . Kawan lahh dulu ngan dia . Kenal hati budi dia dan cuba sesuaikan diri dengan dia .
8- Sekiranya dia masih menolak pelawaan korunk untuk kali kedua , sebaik-baiknya korunk lupakan ja hasrat korunk tu . Tapi kalau korunk nie jenis yg tak mengalah , suka hati korunk laa . Mana la tahu kann , dia ada sebab tersendiri kenapa dia tolak kan ? Kalau dia terima , itu bererti peluang korunk cerah :)


Orang pendiam sememangnya sukar na didekati . Lebih2 lagi jika dia tahu korunk menyukainya . Diorang gak sukar na mulakan sesuatu perhubungan . Korunk lahh yg perlu memulakan langkah perkenalan . Jadi , korunk kena bijak main peranan . Ikhlas kann hati korunk untuk mendekatinya .


Sumber : Majalah Dara.Com 

Intro Please By GENG fiQ'Ra !

Assalamualaikum semua . Hello :)
Nampak kan title at atas tu ? Kalau nampak bagus :)





- bagi number blogger card kamu ( ada di album blogger card )
A07fiQ'Ra28

- bagitahu nama penuh dan nama samaran
Nama penuh Nur Syaza Syazwina . Na manja sikit panggil Syaza :)

- umur kamu
14 tahun 

- tarikh lahir kamu ( nak tau jugak ! ) hehe
29 September 1997 . Kalau sudi bagi la present ek ? Hikhok :D

- kamu orang negeri mana?
Lahir at KL tapi stay at Perlis :)

- asal kamu dari keturunan ape?
Ofcourse Melayu 

- masih belajar? dimana? course?
Yup . KIGS aka SMK Agama (P) 

- sudah bekerja? dimana?
Belajar lagi lew . Na kerja tunggu 10 tahun lagi :D

- impian kamu yang belum tercapai?
Nak fixie kaler pink+biru , nikon dslr and target 7A's in PMR 

- harapan kamu dalam GENG fiQ'Ra ?
Hmm . Syaza harap bila Syaza masuk geng ny , Syaza akan dapat ramai kawan lagi :) takde la bosan sangad kan ? Hopefully , kawan2 dalam geng ny tak sombong . Peace yaww ^_^v

Lagi satuu , Syaza ny seorang yg suka plus selalu busy and yg agak malas gak . So , Syaza takkan post apa2 at dalam group GENG fiQ'Ra :) harap tak kesah yer . 

Ki Seop ♥ Taec Yeon ♥

Assalamualaikum semua ! Annyeonghaseyo !
Hari nie aku malas update panjang2 . Aku just na taruk pic my future boyfriend ♥ awwwww :) ! Gedik gila ann ? So what ?! Blog hakuw , so suka hati aku laa . Peace (^_^)
Alaa , korunk takpe lar . Korunk ada bf or gf yg boleh korunk na gedik2 bersama . Aku ? I'm alone :/ tapi , I tak sedih punn laa . Tanpa boyfie pun , hidup aku dah ceria and indah dah .




Sugar Glider . What Is That ?

Hye and Assalammualaikum ..
Apa habaq hampa semua ? Sihat belaka ? Hampa taw , ceq rindu kat hampa semua . Lama sungguh ceq tak update blog , kan ? kekeke ~
Napa ngan aku nyh ? Tetiba pelat orang utara nyh . Sebagai rakyat Perlis , aku kena lar bangga ngan bahasa atau pelat utara nyh . Hehe 
Takda arh . Saja ja , sekali sekala cakap pelat utara ngan korunk . Bukan selalu . Sekurang-kurangnya , korunk pun boleyh paham bahasa2 nyh . #takpaham# . Tak paham suda , sebab aku pun tak paham . HAHA
Hampa nampak kan tajuk kat atas tu ? Hampa tak buta lagi kan ? Boleh baca lagi kan ? So , jangan lar kata tak nampak or tak jelas tulisannya . Satgi , ada nak makan 'buku lima' ngan aku kod ^^
Taw tak apa tu SUGAR GLIDER ? Ade sesiape yg tahu ? Tipu lar kalau korunk tak tahu , sebab natang nyh glamour di kalangan remaja skunk .
Actually , aku pun tak tahu . Hehe ;) #mangkuk punya budak# . Lek lu , lawak jea . Aku pun baru taw tadi , tu pun selepas Fiza and Qilah gtaw . Kalau tak , memang aku taktaw apa kejadahnya .
Dorang kata , skunk ny SUGAR GLIDER dah glamour di kalangan remaja . Pernah sekali masuk Majalah 3 . Yaka ? Pernah masuk ek ? Tak pernah ambik taw pun . Huhu
Aku ngan Aina ternganga and tertanya-tanya . Pa benda SUGAR GLIDER tu ? Tak pernah dengaq punn . Korunk pernah dengar or penah tengok ?
Okay . Kepada yg taktaw tu , SUGAR GLIDER tu sejenis binatang kecil . Aku taktaw na describe camna rupa binatang tu . #laa , binatang ka?# . Yup , memang binatang .
Alaa , nanti pandai2 korunk lar search at google pasal SUGAR GLIDER nyh . Aku hanya boleh tunjuk gambar binatang tuu saja . Yg lain2 tu , pandai2 korunk lar .







Nampak tak ? Nampak tak ? Cute tak ? Bagi aku , biasa jea . Ada sapa2 yg rasa , pendapat aku ny salah ? Hmm , suka hati hampa lar . Setiap orang punya pendapat sendiri . Right ?
Okay , sampai sini saja . Jumpa kat entry lain . Bye SUGAR GLIDER . Aku tinggal hg kat sini wat pameran blog aku . Khazanah lar katakan . kekeke ~
Bye everyone ! Syunk Korunk <3

Lucky Draw by Nabila

Assalamualaikum ..


klik banner

syarat untuk menyertai sangat mudah
1.follow my blog blog 1 and blog 2
2.buat satu entry pasal "bende" ni
3.tag 2 atau 3 orang
4.letak banner ni dalam sidebar masing2
5.dah siap ? macam biasa..tinggal kan "LINK ENTRY" korang kat ruang komen

okay , semua aku da buad .. tinggal na tagged jaa ..
tagged : Mimie , Fiza , Athirah


hadiah
2 orang akan dapat top up "RM 3"
2 orang akan mendapat hadiah special iaitu satu "brooch kait" setiap seorang (gmbr nt nabila upload)

tarikh tutup 09/09/2011

2nd GIVEAWAY -- DOMOLICIOUS

Assalamualaikum ..


DOMO weyh ! aku sukaa gilaaaa <3

klik banner kalau nak masuk 
TEMPOH GA berlangsung adalah pada...

4/9/2011 - 4/10/2011

hadiah seperti gambar di atas tidak termasuk ENPON & KUNCI KERETA :) 
sekian.. harap maklum..

TAG :

hope aku berjaya lar .. skunk aku da gila na masuk benda macam2 ny ..

2 IN 1 CONTEST BY YANA

Assalamualaikum ..
skunk ny , aku taknak story apa2 lagi .
aku na masuk contest kat atas tuu lar !



STICKY POST,SCROLL BAWAH UNTUK ENTRY BARU
6/9/2011 - 16/10/2011
klik banner or tekan SINI kalau na taw lebih lanjut

okay , syaza pilih kategori 1 .


SYARAT-SYARAT UMUM
  • Digalakkan Folow dan Like Fanpage owner contest ini >TEKAN<
  • Peserta boleh join 1 atau kedua-dua contest
  • Hanya perlu buat entry untuk "Lucky Draw" sahaja di blog anda
  • Untuk "Photogenic Style Contest" tidak perlu buat entry di blog anda yer
  • Tarikh mula dan tamat kedua-dua contest adalah bermula 6/9/2011 sehingga 16/10/2011
  • Tiada istilah pilih kasih/bulu/warna kulit dalam contest ini.


SYARAT-SYARAT KHAS CONTEST

KATEGORI 1: LUCKY DRAW
 
PRIZES FOR LUCKY DRAW CONTEST
x1 RM100 Shopping Voucher from Eightdesign
x10 pairs Contact lens
x10 micro lensing fibre
x2 VCO and Collagen
x2 viscose shawls
x3 amra shawls
x2 latest shawls
x1 korean dress 
x1 handbag
x1 hot dress

 1 TOP REFERRAL
x1 Handbag
X1 Shawl

wahhh ! juling mata aku tengok hadiah2 yg bakal dimenangi , HAHA :D
serious weyh , menarik gila hadiah2 tuu . memberikan semangat untuk aku masuk contest ny .
korunk taw , ny fist time , aku cuba masuk contest at blog nyh ..
aku punn na cuba nasib lar . kalaw korunk na , jum lar masuk !
hope , aku boleyh menang arh .. yela ann , masuk ny dengan takda apa2 pengalaman pun lagi .

Tag :

okay syunk , doakan aku berjaya yea ! bye-2 , syunk korunk and muahh .

"2nd GiveAway by LyssaSecret"

Assalamualaikum ..
haa , korunk nampak tak tajuk kat atas tuu ?? nampak kann ??
amenda uhh ??
haiz , tu pun taktaw kaa ?? actually , aku pun taktaw . hehe :)
aku nampak cam menarik . so , aku pun na try lar . dapat hadiah taw !
takmaw cakap banyak , korunk tengok banner kat bawah ny ..
aku tak pernah lupa na tempek ..

okay syunk , boleyh nampak kan ? besor tuu ..
maw tak nampak , sila pergi hospital skunk kay ?? huhu 
hmm , jum pakat2 tengok syarat2 GiveAway nyh ..

Syarat - Syaratnya :
1. Follow Blog Lyssa (kalau tak nak pun tak pe . Tak paksa :)
2. Buat satu entry yang bertajuk : "2nd GiveAway by LyssaSecret".
3 . Tempek Banner di atas dalam entry tersebut.
4. Send link tersebut ke ruang Comment Entry Ini.
5. Tag kepada 3 orang Rakan Blogger anda.

*Pemenang akan dipilih melalui Random.Org :) 
Dateline : 10 September 2011
da paham syarat-syaratnya ?
kalau da paham , korunk boleyh cuba2 masuk ea ..
takkan syarat jew ? hadiahnya mana ?
korunk ny lar , haruslah ada . takkan takda kod . tengok bawah kay .


Hadiah - Hadiah :


Disponsor oleh Mr.Baiz ! (kalau boleh , Follow lah Blog beliau:)
3 Pemenang Akan dipilih dan akan memenangi Perfumes daripada HotPerfumes



 
 
1 pemenang 5 botol perfume 5 ml..
Jenama Korang boleh Pilih Sendiri :)
 

menarik tak ?? kalau berminat , korunk tengok SINI .. 

kat sini aku tag :
Mimie
Kaka Farah
Kaka Izwanie

5 Cara Nak Buat Korang Lupakan Orang Yg Korang Sayang


Assalamualaikum ..
Kalau korang tengok tajuk entri post di atas maybe korang akan ingat yg aku ny macam org yg baru lepas putus cinta kod #yea kod , huhu . Takpun aku skunk tengah angau tapi nak lupakan seseorang tu . Tapi semua tu tak betul kerana aku tak pernah nak lupakan siapa2 pun #werk ! takley blah . Aku just nak kongsi ngan korang , tips nak lupakan org yg kita sayang . Actually , aku copy jew tips2 ny #aduyai , teruknya ! ..

1) If korang baru break takpun yg sewaktu dengannya , sememangnya korang akan sedih. Itu adalah normal. Yg jadi tak normalnya bila korang buat2 tak sedih kononnya nak tunjuk korang kuat yang korang boleh lupakan seseorang tu dengan mudah #aku pun , sama camtu gak . Walaupun ada yg kuat tapi tak ramai yg kuat untuk lupakan seseorang yg dicintai itu. Kalau korang sedih untuk lupakan seseorang yg dicintai tu keluarkan lar dengan sepenuh hati. Takpun menangislah sepuas hati korang lama kelamaan korang akan berasa lega sikit selepas beberapa hari. Bila korang sudah biasa bersedih lama kelamaan korang akan membiarkan dia pergi dan sudah boleh melupakan dia.
Tips: Susah nak menangis? Tengok la cerita2 sedih takpun dengar lagu2 cinta ke..hehe


2) Kadang2 bila korang selalu duduk sorang2 korang akan selalu terbayang-bayangkan seseorang yg korang suka itu #itu merupakan perangai aku , hehe . So ,  makin susahlah untuk lupakan seseorang itu. Habis tu apa nak buat ek?. Senang je pergi cari kawan dan jangan biarkan korang duduk keseorangan. Bila bersama kawan ni banyak benda yg korang boleh buat seperti borak2 , main apa2 , pergi jalan2 . Percayalah bila korang bersama dengan kawan2 , korang akan selalu gembira dan lama kelamaan korang akan dapat melupakan seseorang itu.
Tips: Carilah kawan yg boleh buat korang happy..macam aku ni ..haha perasan..

3) Sentiasa sibukkan diri korang dengan apa2 aktiviti. Bila diri korang selalu sibuk , maka fikiran korang pun akan menjadi sibuk gak. Korang buat lar sesuatu aktiviti yg korang suka lakukan dan sentiasa sibukkan diri dengannya. Apabila fikiran korang sedang sibuk , maka secara automatiknya korang tak mempunyai masa untuk berfikir tentang ‘seseorang’ yg korang cuba lupakan dia!. Otak tengah buzy jadi korang takda masa nak fikir tentang seseorang itu.
Tips: Sibukkan diri korang ngan aktiviti yg banyak mendapat pahala seperti sembahyang, baca al-Quran, berzikir dan banyak lagi.

4) Korang kena elakkan atau jangan terus untuk berhubung dengan ‘seseorang’ yg korang nak lupakan tu. Kalau korang masih dok terhegeh-hegeh hubungi dia lagi sampai bila2 pun korang takkan dapat lupakan dia. Kalau boleh jangan ada faktor apa pun lagi yg boleh menyebabkan korang berhubung dengan dia seperti ym, facebook dan lain lagi. Bukan nak suruh putuskan hubungan silaturrahim tapi sekadar supaya korang dapat lupakan seseorang itu apabila tidak berhubung dengannya lagi. #kalau yg ny , aku tak berapa nak setuju ..
Tips: Berhubunglah dengan orang lain supaya korang boleh alihkan perhatian korang. Takpun berhubung je dengan aku kat facebook dan ym aku senang..hehe :)

5) Terimalah realiti yg korang perlu lupakan ‘seseorang’ dengan hati yg terbuka dan nekad. Berhentilah dari segala macam perkara seperti berharap, berangan, bermimpi atau yg seumpamanya #dushh , kena tepat kat aku . Realitinya yg korang mesti lupakan dia walau apa sekalipun. Jangan ada lagi didalam fikiran korang contohnya suatu hari nanti ke.. semua akan berubah kew..dia masih mahu kod..atau apa2 jew lar. Korang kena kuat untuk menghadapi realiti ni.

Tips: Ingatlah yg hidup ini adalah realiti dan bukan fantasi yea..

Sebagai kesimpulannya melupakan seseorang yg kita suka amatlah sukar kerana ianya memerlukan semangat yg kuat untuk melakukannya. Ada banyak lagi cara untuk kita boleh lupakan seseorang itu yg aku bagi kat atas tu hanyalah sebahagiannya ja . Kalau masih tak boleh nak lupakan juga seseorang itu , korang ingatlah kepada Allah selalu dan juga ibu bapa kita sendiri. Ingatlah hidup mesti diteruskan dan bukan untuk diratapi ..


Fully Designed By ME | Ask First If You Wanna COPY | Alright Deserved By SYAZA